Képzés adatai

Képzés hivatalos neve PowerPoint ismeretek
Képzés típusa tantermi tanfolyam
Besorolás Engedélyezett felnőttképzés (D)
Oktatás módja Képzés
Képzés jellege informatikai képzés
Óraszám 16 óra (2 óra elmélet, 14 óra gyakorlat)
Tanóra hossza 45 Perc
Min. létszám 1 Fő
Max. létszám 25 Fő
Megengedett hiányzás 20%
Nyilvántartásba vételi szám E-000658/2014/D067
Megszerezhető végzettség Tanúsítvány
Szintfelmérés kérhető nem
Vizsgával zárul a képzés igen
Vizsga típusa gyakorlati
Vizsgára bocsátás feltétele Tanórák 80 %-án történő megjelenés.
Számonkérés módja vizsga
Képzés célja A képzési program célja, hogy a résztvevő elsajátítsa a PowerPoint prezentációkészítő program használatát, igényes bemutatók, vetített-képes-animált előadások és ezekhez tartozó segédanyagok készítését.
Képzés célcsoportja A képzési program célcsoportjának tekinthetők mindazok – nemre, korra, iskolai végzettségre és munkakörre való tekintet nélkül –, akik korszerű és átfogó prezentációkészítési ismeretekre szeretnének szert tenni, vagy meglévő tudásukat szeretnék szinten tartani, illetve fejleszteni.
Kompetenciák A résztvevő megismeri prezentációkészítés alapjait: a prezentáció fogalmát, a jó prezentáció készítéséhez szükséges elméleti ismeretek, a PowerPoint program felépítését és használatát. A résztvevő megismeri a bemutató létrehozásának menetét. A résztvevő megismeri a nézeteket és a mintaoldalak, mintadiák létrehozásának és szerkesztésének menetét. A résztvevő elsajátítja a szövegdobozok használatát és formázási lehetőségeit. A résztvevő megismeri a PowerPoint objektumait és ismeretek szerez azok formázási lehetőségeiről. A résztvevő elsajátítja a saját és az online Képek használatát, formázását. A résztvevő megismeri a táblázat és diagram beszúrásának, létrehozásának és formázásának lehetőségeit. A résztvevői elsajátítja a prezentációk vizuális megjelenítésének lehetőségeit: vetítési, áttűnési és animálási effektusokat, valamint megismeri az akciók és videók készítésének menetét. A résztvevő megismeri a nyomtatási lehetőségeket, valamint az ehhez szükséges beállítások önálló kezelését, továbbá a korrektúra és a változások követésének beállítási lehetőségeit.
Előzetesen elvárt ismeret Írni, olvasni, számolni tudás készsége, továbbá az operációs rendszer készségszintű ismerete.
Szükséges iskolai végzettség gimnáziumi érettségi
Kihelyezett formában elérhető igen