Excel 2013 oktatóanyag A tananyagban a táblázat-kezelés elméleti rendszerét és az Excel 2013 táblázat-kezelő használatát mutatjuk be.

Ismerkedés az Excellel

Elsőként az Excel táblázatkezelő program használatát, a munkafüzetek kezelésének módját ismerjük meg.

Vásárlás után elérhető

Alapfogalmak

Alapfogalmak
Az Excel programmal végzett munkánk során egy úgynevezett munkafüzetben dolgozunk. Munkafüzetnek nevezzük az Excel használata során létrehozott állományokat.

Lecke: Alapfogalmak

Leírás: Az Excel programmal végzett munkánk során egy úgynevezett munkafüzetben dolgozunk. Munkafüzetnek nevezzük az Excel használata során létrehozott állományokat.
Vásárlás után elérhető

Az Excel kezelőfelülete

Az Excel kezelőfelülete
A programot egy Excel munkafüzet ikonjára duplán kattintva is előhívhatjuk. Ekkor a program (elindulása után) automatikusan megnyitja az adott munkafüzetet.

Lecke: Az Excel kezelőfelülete

Leírás: A programot egy Excel munkafüzet ikonjára duplán kattintva is előhívhatjuk. Ekkor a program (elindulása után) automatikusan megnyitja az adott munkafüzetet.
Vásárlás után elérhető

Munkafüzetek megnyitása

Munkafüzetek megnyitása
Egy korábban létrehozott munkafüzet megnyitásához kattintsunk az Fájl gombra, majd a megjelenő menüből válasszuk a Megnyitás parancsot.

Lecke: Munkafüzetek megnyitása

Leírás: Egy korábban létrehozott munkafüzet megnyitásához kattintsunk az Fájl gombra, majd a megjelenő menüből válasszuk a Megnyitás parancsot.
Vásárlás után elérhető

Munkafüzetek megjelenítése

Munkafüzetek megjelenítése
Az Excelben megadhatjuk, hogy a munkalap mekkora részét szeretnénk látni a képernyőn. Ezek a beállítások nem befolyásolják a táblázat tényleges méretét, csak számunkra könnyítik meg az oldalak áttekintését.

Lecke: Munkafüzetek megjelenítése

Leírás: Az Excelben megadhatjuk, hogy a munkalap mekkora részét szeretnénk látni a képernyőn. Ezek a beállítások nem befolyásolják a táblázat tényleges méretét, csak számunkra könnyítik meg az oldalak áttekintését.
Vásárlás után elérhető

Új munkafüzet létrehozása

Új munkafüzet létrehozása
Új, üres munkafüzet létrehozásához kattintsunk az Excel Fájl gombjára, majd a megjelenő menüből válasszuk az Új menüpontot.

Lecke: Új munkafüzet létrehozása

Leírás: Új, üres munkafüzet létrehozásához kattintsunk az Excel Fájl gombjára, majd a megjelenő menüből válasszuk az Új menüpontot.
Vásárlás után elérhető

Sablonok használata

Sablonok használata
Azonos szerkezetű munkafüzetek készítéséhez kiindulási pontként legegyszerűbb sablonokat használnunk. A sablon egyedi formázásokat és beállításokat tartalmazó, előre elkészített típusdokumentum.

Lecke: Sablonok használata

Leírás: Azonos szerkezetű munkafüzetek készítéséhez kiindulási pontként legegyszerűbb sablonokat használnunk. A sablon egyedi formázásokat és beállításokat tartalmazó, előre elkészített típusdokumentum.
Vásárlás után elérhető

Munkafüzet mentése

Munkafüzet mentése
A dokumentumokat a szerkesztés befejezésekor általában elmentjük háttértárunkra, hogy megőrizzük őket, vagy később módosíthassuk tartalmukat.

Lecke: Munkafüzet mentése

Leírás: A dokumentumokat a szerkesztés befejezésekor általában elmentjük háttértárunkra, hogy megőrizzük őket, vagy később módosíthassuk tartalmukat.
Vásárlás után elérhető

Jelszóval védett munkafüzet mentése

Jelszóval védett munkafüzet mentése
Idegen felhasználók munkafüzethez való hozzáférését a munkafüzet megnyitásának vagy módosításának jelszóhoz kötésével korlátozhatjuk.

Lecke: Jelszóval védett munkafüzet mentése

Leírás: Idegen felhasználók munkafüzethez való hozzáférését a munkafüzet megnyitásának vagy módosításának jelszóhoz kötésével korlátozhatjuk.

A táblázatkezelés alapjai

Ebben a fejezetben az Excelben leggyakrabban használt műveleteit ismerjük meg, melyek elsajátítása után könnyedén tudja majd másolni, mozgatni, beszúrni a cellákat, sorokat, oszlopokat és munkalapokat.

Kattintson ide a demo megtekintéséhez!

Autokitöltés

Autokitöltés
Az AutoKitöltés funkció segítségével cellatartalmat másolhatunk, illetve különféle sorozatokat készíthetünk.

Lecke: Autokitöltés

Leírás: Az AutoKitöltés funkció segítségével cellatartalmat másolhatunk, illetve különféle sorozatokat készíthetünk.
Vásárlás után elérhető

Mozgás a táblázatban

Mozgás a táblázatban
A munkalap cellái között az egér vagy a kurzormozgató billentyűk segítségével lépkedhetünk. Az adatbevitel mindig az aktív cellába történik.

Lecke: Mozgás a táblázatban

Leírás: A munkalap cellái között az egér vagy a kurzormozgató billentyűk segítségével lépkedhetünk. Az adatbevitel mindig az aktív cellába történik.
Vásárlás után elérhető

Adatok bevitele és módosítása

Adatok bevitele és módosítása
Az adatbevitel legegyszerűbb módja, hogy a cellakurzorral a kitölteni kívánt cellára állunk, és elkezdjük az adatok begépelését. Ekkor belépünk a Beírás üzemmódba, mely az állapotsoron is megjelenik. Ebben az üzemmódban csak folyamatos gépelésre és a BACKSPACE-szel való törlésre van lehetőségünk.

Lecke: Adatok bevitele és módosítása

Leírás: Az adatbevitel legegyszerűbb módja, hogy a cellakurzorral a kitölteni kívánt cellára állunk, és elkezdjük az adatok begépelését. Ekkor belépünk a Beírás üzemmódba, mely az állapotsoron is megjelenik. Ebben az üzemmódban csak folyamatos gépelésre és a BACKSPACE-szel való törlésre van lehetőségünk.
Vásárlás után elérhető

Kijelölés a táblázatban

Kijelölés a táblázatban
Egy művelet elvégzésekor meg kell határoznunk, hogy a művelet mely cellákra vonatkozzon. Ezt a megfelelő cellák kijelölésével tehetjük meg.

Lecke: Kijelölés a táblázatban

Leírás: Egy művelet elvégzésekor meg kell határoznunk, hogy a művelet mely cellákra vonatkozzon. Ezt a megfelelő cellák kijelölésével tehetjük meg.
Vásárlás után elérhető

Oszlopok és sorok beszúrása, törlése

Oszlopok és sorok beszúrása, törlése
Egy táblázatba bármikor beszúrhatunk újabb oszlopokat vagy sorokat. Új oszlop beszúrásához először jelöljük ki azt az oszlopot, amely elé egy újat szeretnénk beszúrni, majd válasszuk a Kezdőlap lap Cellák csoportjának Beszúrás gombját.

Lecke: Oszlopok és sorok beszúrása, törlése

Leírás: Egy táblázatba bármikor beszúrhatunk újabb oszlopokat vagy sorokat. Új oszlop beszúrásához először jelöljük ki azt az oszlopot, amely elé egy újat szeretnénk beszúrni, majd válasszuk a Kezdőlap lap Cellák csoportjának Beszúrás gombját.
Vásárlás után elérhető

Adatok másolása és áthelyezése

Adatok másolása és áthelyezése
Munkánkat nagyban megkönnyíti, hogy a cellák tartalmát másolhatjuk vagy áthelyezhetjük – akár egy munkalapon belül, akár másik munkalapra vagy másik munkafüzetbe.

Lecke: Adatok másolása és áthelyezése

Leírás: Munkánkat nagyban megkönnyíti, hogy a cellák tartalmát másolhatjuk vagy áthelyezhetjük – akár egy munkalapon belül, akár másik munkalapra vagy másik munkafüzetbe.
Vásárlás után elérhető

Sorozatok készítése

Sorozatok készítése
A cellák adatait a Kezdőlap lap Szerkesztés csoportjának Kitöltés gombjának segítségével is sokszorosíthatjuk.

Lecke: Sorozatok készítése

Leírás: A cellák adatait a Kezdőlap lap Szerkesztés csoportjának Kitöltés gombjának segítségével is sokszorosíthatjuk.
Vásárlás után elérhető

Műveletek visszavonása, ismétlése

Műveletek visszavonása, ismétlése
Egy hibás művelet után visszaállíthatjuk az előző állapotot. Az utolsó művelet visszavonásához használjuk a Gyorselérési eszköztár Visszavonás gombját vagy a CTRL+Z billentyű-kombinációt.

Lecke: Műveletek visszavonása, ismétlése

Leírás: Egy hibás művelet után visszaállíthatjuk az előző állapotot. Az utolsó művelet visszavonásához használjuk a Gyorselérési eszköztár Visszavonás gombját vagy a CTRL+Z billentyű-kombinációt.
Vásárlás után elérhető

Műveletek munkalapokkal

Műveletek munkalapokkal
gy munkafüzet alaphelyzetben kettő munkalapot tartalmaz, de bármikor kibővíthetjük újabb lapokkal. A munkalapok maximális számát csak gépünk memóriakapacitása korlátozza.

Lecke: Műveletek munkalapokkal

Leírás: gy munkafüzet alaphelyzetben kettő munkalapot tartalmaz, de bármikor kibővíthetjük újabb lapokkal. A munkalapok maximális számát csak gépünk memóriakapacitása korlátozza.

Formázás

A táblázat hátterének, szegélyeinek, szövegének és számadatainak formázásával foglalkozunk a következő fejezetben. Ezek után képes lesz igényeinek megfelelő, tetszőleges megjelenésű táblázatot kialakítani.

Vásárlás után elérhető

Oszlop- és sorformátumok

Oszlop- és sorformátumok
A cellák méretét az oszlopok szélessége és a sorok magassága határozza meg. Az oszlopok és sorok tulajdonságait közvetlenül az egér segítségével vagy a menün keresztül is beállíthatjuk.

Lecke: Oszlop- és sorformátumok

Leírás: A cellák méretét az oszlopok szélessége és a sorok magassága határozza meg. Az oszlopok és sorok tulajdonságait közvetlenül az egér segítségével vagy a menün keresztül is beállíthatjuk.
Vásárlás után elérhető

Cellaformátumok

Cellaformátumok
A teljes táblázat formázásához használhatjuk az Excel-táblázat funkciót, mely egy kattintással megformázza adatainkat, kiemelve a fejléc-sorokat, összesítő-sorokat.

Lecke: Cellaformátumok

Leírás: A teljes táblázat formázásához használhatjuk az Excel-táblázat funkciót, mely egy kattintással megformázza adatainkat, kiemelve a fejléc-sorokat, összesítő-sorokat.
Vásárlás után elérhető

Szegélyek és kitöltés

Szegélyek és kitöltés
A táblázat rácsvonalai alaphelyzetben nem jelennek meg nyomtatásban.

Lecke: Szegélyek és kitöltés

Leírás: A táblázat rácsvonalai alaphelyzetben nem jelennek meg nyomtatásban.
Vásárlás után elérhető

Igazítás

Igazítás
Az Igazítás csoport gombjainak segítségével a cellákba bevitt adatok helyzetét módosíthatjuk.

Lecke: Igazítás

Leírás: Az Igazítás csoport gombjainak segítségével a cellákba bevitt adatok helyzetét módosíthatjuk.
Vásárlás után elérhető

Számformátumok

Számformátumok
A Szám csoport gombjainak segítségével a bevitt számadatok megjelenési formáját határozhatjuk meg különféle számformátumok beállításával.

Lecke: Számformátumok

Leírás: A Szám csoport gombjainak segítségével a bevitt számadatok megjelenési formáját határozhatjuk meg különféle számformátumok beállításával.
Vásárlás után elérhető

Formátumok másolása

Formátumok másolása
Egy táblázat készítése során előfordul, hogy egy-egy formátumkombinációt többször szeretnénk használni.

Lecke: Formátumok másolása

Leírás: Egy táblázat készítése során előfordul, hogy egy-egy formátumkombinációt többször szeretnénk használni.

Számítások a táblázatban

Ez a fejezet az Excelben végezhető számításokat mutatja be, melyek megismerése után tetszőleges matematikai, statisztikai számítást végezhet a táblázat adataival.

Vásárlás után elérhető

Alapműveletek

Alapműveletek
Az Excelben különféle számításokat végezhetünk a táblázatok adataival (pl. összegzés, átlagszámítás). Ezeket a műveleteket a cellákba beírt képletek segítségével oldjuk meg. A képletek mindig = egyenlőségjellel kezdődnek.

Lecke: Alapműveletek

Leírás: Az Excelben különféle számításokat végezhetünk a táblázatok adataival (pl. összegzés, átlagszámítás). Ezeket a műveleteket a cellákba beírt képletek segítségével oldjuk meg. A képletek mindig = egyenlőségjellel kezdődnek.
Vásárlás után elérhető

Cellahivatkozások

Cellahivatkozások
A képletekben a konstans számokon kívül más cellák tartalmát is felhasználhatjuk. Ennek előnye, hogy kiküszöbölhetjük az ismételt begépeléssel járó tévedési lehetőséget, illetve megkönnyíthetjük az esetleges módosításokkal járó újraszámolást.

Lecke: Cellahivatkozások

Leírás: A képletekben a konstans számokon kívül más cellák tartalmát is felhasználhatjuk. Ennek előnye, hogy kiküszöbölhetjük az ismételt begépeléssel járó tévedési lehetőséget, illetve megkönnyíthetjük az esetleges módosításokkal járó újraszámolást.
Vásárlás után elérhető

Példák a hivatkozástípusok használatára

Példák a hivatkozástípusok használatára
A relatív, abszolút és vegyes hivatkozások eltérő módon reagálnak a táblázatban végzett szerkesztőműveletekre.

Lecke: Példák a hivatkozástípusok használatára

Leírás: A relatív, abszolút és vegyes hivatkozások eltérő módon reagálnak a táblázatban végzett szerkesztőműveletekre.
Vásárlás után elérhető

Hivatkozás másik munkalap vagy munkafüzet celláira

Hivatkozás másik munkalap vagy munkafüzet celláira
Az Excelben más munkalapon vagy más munkafüzetben található cellák adataival is végezhetünk műveleteket.

Lecke: Hivatkozás másik munkalap vagy munkafüzet celláira

Leírás: Az Excelben más munkalapon vagy más munkafüzetben található cellák adataival is végezhetünk műveleteket.
Vásárlás után elérhető

Hibaértékek

Hibaértékek
Képleteink eredményét esetenként nem tudja az Excel kiszámítani.

Lecke: Hibaértékek

Leírás: Képleteink eredményét esetenként nem tudja az Excel kiszámítani.

A függvények

Azokat a számításokat, amelyeket a korábban ismertetett műveleti jelekkel nehezen vagy nem tudunk leírni, függvények segítségével végezhetjük el. Az Excel többek között tartalmaz matematikai, trigonometriai, pénzügyi, statisztikai, dátum és idő, valamint logikai függvényeket. A továbbiakban a gyakran használt függvényeket ismertetjük.

Vásárlás után elérhető

A függvények

A függvények
Azokat a számításokat, amelyeket a korábban ismertetett műveleti jelekkel nehezen vagy nem tudunk leírni, függvények segítségével végezhetjük el.

Lecke: A függvények

Leírás: Azokat a számításokat, amelyeket a korábban ismertetett műveleti jelekkel nehezen vagy nem tudunk leírni, függvények segítségével végezhetjük el.
Vásárlás után elérhető

Függvények beillesztése

Függvények beillesztése
A Függvény beszúrása funkció nagyban megkönnyíti egy függvény kikeresését és használatát.

Lecke: Függvények beillesztése

Leírás: A Függvény beszúrása funkció nagyban megkönnyíti egy függvény kikeresését és használatát.
Vásárlás után elérhető

Az AutoSzum funkció

Az AutoSzum funkció
A SZUM az egyik leggyakrabban használt függvény. Használatát a Képletek lap Függvénytár csoportjának AutoSzum gombjával egyszerűsíthetjük.

Lecke: Az AutoSzum funkció

Leírás: A SZUM az egyik leggyakrabban használt függvény. Használatát a Képletek lap Függvénytár csoportjának AutoSzum gombjával egyszerűsíthetjük.
Vásárlás után elérhető

Beágyazott függvények

Beágyazott függvények
Összetett – kettő vagy több lépésből álló – feladatsorokat egy lépésben is megoldhatunk a függvények egymásba ágyazásával.

Lecke: Beágyazott függvények

Leírás: Összetett – kettő vagy több lépésből álló – feladatsorokat egy lépésben is megoldhatunk a függvények egymásba ágyazásával.

Az Excel függvényei

Az Excel számos, munkánkat megkönnyítő függvényt tartalmaz. A következőkben az Excel fontosabb függvényeinek használatával ismerkedünk meg. A függvények alkalmazásakor a félkövér formátumú argumentumokat kötelező megadni.

Vásárlás után elérhető

Statisztikai függvények I. - ÁTLAG, MAX, MIN, NAGY, KICSI

Statisztikai függvények I. - ÁTLAG, MAX, MIN, NAGY, KICSI
Az Excel számos, munkánkat megkönnyítő függvényt tartalmaz. A következőkben az Excel fontosabb függvényeinek használatával ismerkedünk meg.

Lecke: Statisztikai függvények I. - ÁTLAG, MAX, MIN, NAGY, KICSI

Leírás: Az Excel számos, munkánkat megkönnyítő függvényt tartalmaz. A következőkben az Excel fontosabb függvényeinek használatával ismerkedünk meg.
Vásárlás után elérhető

Statisztikai függvények II. - DARAB, DARAB2, DARABÜRES

Statisztikai függvények II. - DARAB, DARAB2, DARABÜRES
A DARAB, a DARAB2 és a DARABÜRES függvények használata

Lecke: Statisztikai függvények II. - DARAB, DARAB2, DARABÜRES

Leírás: A DARAB, a DARAB2 és a DARABÜRES függvények használata
Vásárlás után elérhető

Statisztikai függvények III. - DARABTELI, DARABHATÖBB, ÁTLAGHA

Statisztikai függvények III. - DARABTELI, DARABHATÖBB, ÁTLAGHA
Azt adja eredményül, hány olyan cella van a tartományban, amely megfelel a feltételnek (kritériumnak).

Lecke: Statisztikai függvények III. - DARABTELI, DARABHATÖBB, ÁTLAGHA

Leírás: Azt adja eredményül, hány olyan cella van a tartományban, amely megfelel a feltételnek (kritériumnak).
Vásárlás után elérhető

Matematikai és trigonometriai függvények - ABS, GYÖK, HATVÁNY függvények

Matematikai és trigonometriai függvények - ABS, GYÖK, HATVÁNY függvények
A szám abszolút értékét – azaz a számegyenesen a nullától való távolságát – adja eredményül.

Lecke: Matematikai és trigonometriai függvények - ABS, GYÖK, HATVÁNY függvények

Leírás: A szám abszolút értékét – azaz a számegyenesen a nullától való távolságát – adja eredményül.
Vásárlás után elérhető

Matematikai és trigonometriai függvények - SZUM, SZUMHA, SZORZAT, SZORZATÖSSZEG függvények

Matematikai és trigonometriai függvények - SZUM, SZUMHA, SZORZAT, SZORZATÖSSZEG függvények
A tartomány számértékeinek összegét adja eredményül.

Lecke: Matematikai és trigonometriai függvények - SZUM, SZUMHA, SZORZAT, SZORZATÖSSZEG függvények

Leírás: A tartomány számértékeinek összegét adja eredményül.
Vásárlás után elérhető

Matematikai és trigonometriai függvények - KEREKÍTÉS, KEREK.FEL,KEREK.LE

Matematikai és trigonometriai függvények - KEREKÍTÉS, KEREK.FEL,KEREK.LE
A Szám érték Hány_számjegy számú tizedesre kerekített értékét adja eredményül. Amennyiben a számjegyek mennyiségénél –1, –2 stb. értéket adunk meg, tízesekre, százasokra stb. kerekíthetünk.

Lecke: Matematikai és trigonometriai függvények - KEREKÍTÉS, KEREK.FEL,KEREK.LE

Leírás: A Szám érték Hány_számjegy számú tizedesre kerekített értékét adja eredményül. Amennyiben a számjegyek mennyiségénél –1, –2 stb. értéket adunk meg, tízesekre, százasokra stb. kerekíthetünk.
Vásárlás után elérhető

Logikai függvények - ÉS, VAGY, HA

Logikai függvények - ÉS, VAGY, HA
Logikai ÉS műveletet végez az Logikai1, Logikai2 stb. értékek között. A függvény eredménye akkor IGAZ, ha mindegyik értéke IGAZ, különben a végeredmény HAMIS.

Lecke: Logikai függvények - ÉS, VAGY, HA

Leírás: Logikai ÉS műveletet végez az Logikai1, Logikai2 stb. értékek között. A függvény eredménye akkor IGAZ, ha mindegyik értéke IGAZ, különben a végeredmény HAMIS.
Vásárlás után elérhető

Dátum és idő függvények

Dátum és idő függvények
Az Időértékben szereplő évet adja eredményül. A dátumérték szövegesen is megadható az Excel által értelmezhető formában.

Lecke: Dátum és idő függvények

Leírás: Az Időértékben szereplő évet adja eredményül. A dátumérték szövegesen is megadható az Excel által értelmezhető formában.
Vásárlás után elérhető

Keresőfüggvények (mátrixfüggvények)

Keresőfüggvények (mátrixfüggvények)
A tömb rovatba megadott cellatartomány sor_szám rovatába írt sorának, illetve oszlop_szám rovatába írt oszlopának metszéspontjában található cella tartalmát adja eredményül.

Lecke: Keresőfüggvények (mátrixfüggvények)

Leírás: A tömb rovatba megadott cellatartomány sor_szám rovatába írt sorának, illetve oszlop_szám rovatába írt oszlopának metszéspontjában található cella tartalmát adja eredményül.
Vásárlás után elérhető

Keresőfüggvények - FKERES, KERES, VKERES

Keresőfüggvények - FKERES, KERES, VKERES
A függvény a Tábla rovatban megadott cellatartomány első oszlopában kikeresi a megadott Keresési_értéket, vagy a legnagyobb, a keresési_értéket meg nem haladó értéket tartalmazó sort, attól függően, hogy a Tartományban_keres rovatba HAMIS vagy IGAZ értéket adunk meg.

Lecke: Keresőfüggvények - FKERES, KERES, VKERES

Leírás: A függvény a Tábla rovatban megadott cellatartomány első oszlopában kikeresi a megadott Keresési_értéket, vagy a legnagyobb, a keresési_értéket meg nem haladó értéket tartalmazó sort, attól függően, hogy a Tartományban_keres rovatba HAMIS vagy IGAZ értéket adunk meg.
Vásárlás után elérhető

A szövegfüggvények

A szövegfüggvények
A függvény a neki megadott szöveg elejéről annyi karaktert ad vissza eredményül, amennyit a hány_karakter rovatba megadtunk.

Lecke: A szövegfüggvények

Leírás: A függvény a neki megadott szöveg elejéről annyi karaktert ad vissza eredményül, amennyit a hány_karakter rovatba megadtunk.

Diagram készítése

A következő fejezetben az adatok grafikus megjelenítését szolgáló diagramok készítését és formázását ismerjük meg. Így a táblázatos forma mellett szemléletesen, jól átláthatóan ábrázolhatja adatait.

Vásárlás után elérhető

Diagramtípusok

Diagramtípusok
A táblázatok adatait diagramok segítségével szemléletesebbé tehetjük.

Lecke: Diagramtípusok

Leírás: A táblázatok adatait diagramok segítségével szemléletesebbé tehetjük.
Vásárlás után elérhető

Diagram létrehozása

Diagram létrehozása
Egy diagram létrehozását célszerű az ábrázolandó adatok kijelölésével kezdeni.

Lecke: Diagram létrehozása

Leírás: Egy diagram létrehozását célszerű az ábrázolandó adatok kijelölésével kezdeni.
Vásárlás után elérhető

Üres diagramhoz adatok megadása

Üres diagramhoz adatok megadása
Úgy is készíthetünk diagramot, hogy nem jelöljük ki előre az ábrázolni kívánt cellatartományt.

Lecke: Üres diagramhoz adatok megadása

Leírás: Úgy is készíthetünk diagramot, hogy nem jelöljük ki előre az ábrázolni kívánt cellatartományt.
Vásárlás után elérhető

Diagram méretezése, pozícionálása

Diagram méretezése, pozícionálása
Kijelölés után a diagram körül megjelenő keret szélein és sarkain kis pöttyök láthatóak. Ezeknek a méretező jeleknek a segítségével tudjuk a diagramot a képekhez, alakzatokhoz hasonlóan méretezni.

Lecke: Diagram méretezése, pozícionálása

Leírás: Kijelölés után a diagram körül megjelenő keret szélein és sarkain kis pöttyök láthatóak. Ezeknek a méretező jeleknek a segítségével tudjuk a diagramot a képekhez, alakzatokhoz hasonlóan méretezni.
Vásárlás után elérhető

A diagram tulajdonságainak módosítása

A diagram tulajdonságainak módosítása
A diagram kijelölése után kattintsunk a Tervezés lap Típus csoportjának Más diagramtípus gombjára.

Lecke: A diagram tulajdonságainak módosítása

Leírás: A diagram kijelölése után kattintsunk a Tervezés lap Típus csoportjának Más diagramtípus gombjára.
Vásárlás után elérhető

Diagram feliratai

Diagram feliratai
A diagramnak mindenképpen adjunk címet, amelyből kiderül, hogy mit ábrázol.

Lecke: Diagram feliratai

Leírás: A diagramnak mindenképpen adjunk címet, amelyből kiderül, hogy mit ábrázol.
Vásárlás után elérhető

A diagram helyének módosítása

A diagram helyének módosítása
A Tervezés lap Hely csoportjának Diagram áthelyezése gombjával meghatározhatjuk a diagram helyét a munkafüzetben.

Lecke: A diagram helyének módosítása

Leírás: A Tervezés lap Hely csoportjának Diagram áthelyezése gombjával meghatározhatjuk a diagram helyét a munkafüzetben.
Vásárlás után elérhető

Egyéb formázási lehetőségek

Egyéb formázási lehetőségek
A Tervezés lap Diagramstílusok csoport gombjainak segítségével az adatsorok, a rajzterület, illetve diagramterület megjelenését állíthatjuk be.

Lecke: Egyéb formázási lehetőségek

Leírás: A Tervezés lap Diagramstílusok csoport gombjainak segítségével az adatsorok, a rajzterület, illetve diagramterület megjelenését állíthatjuk be.

Az Excel további funkciói

Az Excel jó-néhány hasznos funkcióval segíti munkánkat. Ebben a fejezetben szó lesz például a táblázatok szövegének helyesírás-ellenőrzéséről, szövegrészek cseréjéről, megjegyzések kezeléséről, illetve megnézzük az Excel program egyéb beállítási lehetőségeit is.

Vásárlás után elérhető

Excel-táblázatok

Excel-táblázatok
Az Excel táblázat funkció segítségével a begépelt adatokból egy kattintással kész, többfunkciós táblázatot készíthetünk.

Lecke: Excel-táblázatok

Leírás: Az Excel táblázat funkció segítségével a begépelt adatokból egy kattintással kész, többfunkciós táblázatot készíthetünk.
Vásárlás után elérhető

Keresés és csere

Keresés és csere
Az Excel Keresés és csere funkcióival könnyedén kikereshetünk egy adott képletet vagy adatot tartalmazó cellát.

Lecke: Keresés és csere

Leírás: Az Excel Keresés és csere funkcióival könnyedén kikereshetünk egy adott képletet vagy adatot tartalmazó cellát.
Vásárlás után elérhető

Helyesírás-ellenőrzés

Helyesírás-ellenőrzés
A Véleményezés lap Nyelvi ellenőrzés csoportjának Helyesírás gombjával ellenőrizhetjük a táblázatunkban szereplő szövegek helyesírását.

Lecke: Helyesírás-ellenőrzés

Leírás: A Véleményezés lap Nyelvi ellenőrzés csoportjának Helyesírás gombjával ellenőrizhetjük a táblázatunkban szereplő szövegek helyesírását.
Vásárlás után elérhető

Megjegyzések

Megjegyzések
Munkánk során – a könnyebb értelmezés kedvéért – egy-egy cella tartalmát magyarázatokkal láthatjuk el.

Lecke: Megjegyzések

Leírás: Munkánk során – a könnyebb értelmezés kedvéért – egy-egy cella tartalmát magyarázatokkal láthatjuk el.
Vásárlás után elérhető

Egyéb beállítási lehetőségek

Egyéb beállítási lehetőségek
Az Excel program egészére vonatkozó beállítási lehetőségeket a Fájl menü Beállítások opciót választva érhetjük el Az Excel beállításai panelen.

Lecke: Egyéb beállítási lehetőségek

Leírás: Az Excel program egészére vonatkozó beállítási lehetőségeket a Fájl menü Beállítások opciót választva érhetjük el Az Excel beállításai panelen.
Vásárlás után elérhető

Súgó

Súgó
Az Excelben végzett munkát a Súgó segíti.

Lecke: Súgó

Leírás: Az Excelben végzett munkát a Súgó segíti.

Nyomtatási beállítások, nyomtatás

Utolsó fejezetünkben a nyomtatással kapcsolatos funkciókat tárgyaljuk - hogyan tudja tetszőleges méretű, tájolású lapra kinyomtatni a táblázat adatait.

Vásárlás után elérhető

Tájolás, nagyítás, papírméret

Tájolás, nagyítás, papírméret
Táblázatunk nyomtatott formájának kialakításához a Lapelrendezés lap csoportjait vagy az Oldalbeállítás párbeszédpanelt használhatjuk.

Lecke: Tájolás, nagyítás, papírméret

Leírás: Táblázatunk nyomtatott formájának kialakításához a Lapelrendezés lap csoportjait vagy az Oldalbeállítás párbeszédpanelt használhatjuk.
Vásárlás után elérhető

Margók méretének beállítása

Margók méretének beállítása
A Lapbeállítás csoport Margók gombjának segítségével a margók méretét és az élőfej, illetve élőláb lapszéltől mért távolságát állíthatjuk be.

Lecke: Margók méretének beállítása

Leírás: A Lapbeállítás csoport Margók gombjának segítségével a margók méretét és az élőfej, illetve élőláb lapszéltől mért távolságát állíthatjuk be.
Vásárlás után elérhető

Egyéb beállítások

Egyéb beállítások
A Lapelrendezés lapon a Rácsvonalak Nyomtatva opcióval bekapcsolhatjuk, hogy az alapértelmezett cellarácsok a nyomtatásban is megjelenjenek.

Lecke: Egyéb beállítások

Leírás: A Lapelrendezés lapon a Rácsvonalak Nyomtatva opcióval bekapcsolhatjuk, hogy az alapértelmezett cellarácsok a nyomtatásban is megjelenjenek.
Vásárlás után elérhető

Élőfej és élőláb készítése

Élőfej és élőláb készítése
Az Élőfej és élőláb készítésével a kinyomtatott lap tetején és alján ismétlődő szöveges információk állíthatók be.

Lecke: Élőfej és élőláb készítése

Leírás: Az Élőfej és élőláb készítésével a kinyomtatott lap tetején és alján ismétlődő szöveges információk állíthatók be.
Vásárlás után elérhető

A nyomtatási kép megtekintése és nyomtatás

A nyomtatási kép megtekintése és nyomtatás
Nyomtatás előtt nem árt meggyőződnünk arról, hogy a táblázat hogyan fog kinézni nyomtatott formában.

Lecke: A nyomtatási kép megtekintése és nyomtatás

Leírás: Nyomtatás előtt nem árt meggyőződnünk arról, hogy a táblázat hogyan fog kinézni nyomtatott formában.