Multimédiás e-learning tartalomfejlesztés

 

E-learning fejlesztési filozófiánk

A Prostep Consulting Kft. filozófiája, hogy az e-learning tartalom nem csak műszaki szabványok és technikai paraméterek precíz alkalmazásától lesz használható és sikeres, hanem az e-learning fejlesztésekor a majdani felhasználók hatékony és élményszerű ismeretszerzési igényét kell kiszolgáljuk, ahol a tanulás öröm és lehetőleg mentes a felesleges erőfeszítésektől. Ebbe beleértjük az igényes médiatartalmak széles körű alkalmazását, a tanulási folyamat szükség szerinti irányítását, például a tudásszint előzetes és tanulás közbeni felmérésnek segítségével és az oktatási tartalmak áttekinthető, könnyen értelmezhető struktúrájának kialakítását.

A tudásanyagot hordozó tartalmak – szövegelemek, képek és illusztrációk, animáció, filmek, interaktív elemek – tervezésekor és fejlesztésekor a magas szintű szakmai tartalom mellett folyamatosan szem előtt tartjuk a világos és könnyen érthető szöveges megfogalmazásokat és vizuális ábrázolásokat.

E-learning tartalom fejlesztés

Cégünk megrendelésre vállalja korszerű e-learning tartalmak fejlesztését. Egy téma elektronikus oktatóanyag formájában való feldolgozásához szükséges műszaki eszközök és technikai szakemberek rendelkezésünkre állnak. Gyakran vonunk be a feldolgozni kívánt témát tartalmában jól ismerő külső szakembereket is, hogy az elkészült fejlesztés eredménye a legmagasabb színvonalon valósuljon meg.

A szöveges tartalmak kialakításakor mindig törekszünk a szakmai tartalom közérthető megfogalmazására. A készülő e-learning anyag képvilágát vizuális kommunikációban is képzett grafikus szakembereink dolgozzák ki. Az elektronikus oktatás meghatározó, leglátványosabb részei az animációk, melyekkel gyakorlati vagy elvi folyamatok is ábrázolhatóak, illetve absztrakt gondolkodást igénylő ismeretek átadását is támogathatják. Az e-learning ismeretanyagának alátámasztására, elmélyítésére használható másik gyakori látványos médiaelem a videofilm. Mind az animációs elemek, mind pedig a videofilmek gyártására cégünk jelentős belső kapacitással rendelkezik.

Az e-learning fejlesztés folyamata

Ügyfeleinktől érkező e-learning fejlesztési megrendelés esetén először felmérjük a célcsoport legfontosabb paramétereit, valamit az elkészítendő elektronikus oktatási tartalmat szolgáltató technikai környezetet. Egyeztetünk a megrendelővel az e-learning műszaki megvalósítását érintő különféle szabványok esetleges igényéről, mint például a SCORM, vagy hasonló megoldások használatának szükségességéről.

Az e-learning tartalmak felhasználási lehetőségei

Az elektronikus oktatási tartalmakkal kapcsolatban a legtöbbeknek először a tanulás önálló formája jut az eszébe. Tapasztalataink szerint azonban egyre szélesebb körben terjed a blended (vegyes) képzési forma, ahol a személyes kontakt óra és az e-learning együttes alkalmazásával valósul meg az oktatás.

Az e-learning ezen felül alkalmazható a klasszikus kontakt képzések támogatására is. Ebben az esetben az e-learning kiegészítheti az előadói tevékenységet például projektoron kivetített formában, vagy a tanuló az előadást követően ismétlés jelleggel át tudja tekinteni a már korábban tanultakat.

MINTA ANIMÁCIÓK
E-LEARNING FEJLESZTÉSINKBŐL

Vállalati témakör

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Személyiségfejlesztés, önismeret

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Informatika témakörök

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Közoktatási e-learning animációk