Adatkezelési szabályzat

A learningage.hu weboldal vonatkozásában.
Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. tv. 15. §, továbbá az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679 Rendeletének 13. cikke alapján.

Adatkezelés

Adatkezelő és feldolgozó:
Prostep Consulting Kft.
Székhely: 1088 Budapest, Múzeum u. 5.
Adószám: 23077496-2-42
Cégjegyzékszám: 01-09-951856
Adatkezelő felelőssége az Adatkezelési tájékoztató elkészítése, a benne foglaltak betartása, melynek mindenkor hatályos változata a portálon érhető el.
A portál használata során a rendszerben tárolt, valamint a használat keletkező személyes adatok vonatkozásában az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII tv. (info. tv.) 3. § 9. 17. és 18. pontjai, valamint a 2018. május 25-én hatályba lépő a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679 Rendeletének (általános adatvédelmi rendelet – a továbbiakban: Rendelet) 4. cikk. 7. és 8. pontjai, valamint a 24. és 28. cikkei alapján – a 2) pontban rögzített kivételektől eltekintve - a tárolt személyes adatok kezelésének jogszabályi megfeleléséért, a bevont munkavállalók, alvállalkozók, vagy más jogviszonyban érintett természetes személyek megfelelő tájékoztatásáért az Adatkezelő tartozik felelősséggel.
A kezelt személyes adatokat Adatkezelő harmadik személyeknek az érintettek előzetes, kifejezett és tájékozott hozzájárulása nélkül nem továbbítja, mely alól kivételt képez az arra törvényes jogcímmel rendelkező hatóságok részére történő adattovábbítás (pl. a büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC tv. 264. § a nyomozóhatóságok számára), mely esetekben az Adatkezelő számára az adatok továbbítása az érintett hatóságok megkeresései alapján törvényi kötelezettség.
Adattárolás
A kapcsolatfelvétel során alapértelmezetten bekérhető és eltárolt adatok:
név
email cím
telefonszám
Az adattárolás célja a kapcsolatfelvétel üzleti kapcsolat kialakításához.

Adathordozhatóság

A regisztrált felhasználót megilleti az adathordozhatóság joga, azaz, jogosult a róla, a hozzájárulása alapján kezelt és általa az Adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapni, valamint kérheti, hogy ezen személyes adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa közvetlenül, amennyiben az technikailag megvalósítható (adathordozhatóság).

Adattovábbítás

Az Adatvédelmi tájékoztató elfogadásával a regisztrált felhasználó hozzájárul, hogy adatait bizonyos funkciók használata esetén (pl. vásárlás) az Adatkezelő a vele közvetlen szerződéses viszonyban álló szolgáltatók részére továbbítsa, akik a kapott adatokat kizárólag a szerződésben szereplő szolgáltatások teljesítése során használják fel, azokat harmadik félnek semmilyen formában nem adják tovább.

Adatok tárolásának időtartama

A hozzájárulás alapján kezelt személyes adatok esetén az adatok megőrzésének határideje a hozzájárulás visszavonását követő 5 év, tekintettel arra, hogy az adatvédelmi igények elévülési ideje 5 év. Adatkezelő az érintett személyes adatokat a hozzájárulás visszavonásának időpontjától semmilyen célból nem használja fel, kizárólag annak érdekében tárolja, hogy egy esetleges adatvédelmi jogvita során az adatkezelés jogszerűségét utóbb igazolni tudja.

Adatok törlése

A kapcsolatfelvétel során megadott személyes adatok kezeléséhez adott hozzájárulás bármikor az érintett felhasználó által ugyanolyan formában visszavonható, mint amilyen formában a hozzájárulás megadására sor került.
A személyes adatok birtokosa bármikor jogosult kérelmezni a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, valamint jogosult tiltakozni az ilyen személyes adatok kezelése ellen.

Adatok biztonsága

Adatkezelő kijelenti, hogy gondoskodik az általa kezelt adatok biztonságáról, a megadott, tárolt, illetve kezelt adatok védettségéről, és megakadályozza azok jogosulatlan felhasználását. Adatkezelő vállalja, hogy kialakítja a szükséges adatkezelési szabályokat, technikai feltételeket és szervezési folyamatokat, melyek az adatok védelmét biztosítják. Adatkezelő minden lehetséges intézkedést megtesz, hogy az adatok ne sérüljenek, ne semmisüljenek meg.
A biztonsági intézkedések az Adatkezelő adatkezelési tevékenységben részt vevő munkavállalói számára is kötelező érvényűek.
Adatkezelő biztosítja, hogy a kezelt adatokhoz illetéktelen fél ne férhessen hozzá, ne módosíthassa, törölhesse, ne hozhassa nyilvánosságra, ne továbbíthassa. A kezelt adatokat kizárólag a rendszer megfelelő jogosultsággal bíró regisztrált felhasználói ismerhetik meg, azokat Adatkezelő illetéktelen harmadik személynek nem adja át.

Weboldal látogatása kapcsán gyűjtött adatok (cookie)

Informatikai sütik (cookiek) kezelése a különböző tartalmaink látogatottságának követése céljából történik a Google Analytics rendszer segítségével, az így gyűjtött adatokat reklám és egyéb kereskedelmi célokra nem használjuk fel. Az adatkezelés jogalapja a felhasználó beleegyezése.
A munkamenet sütik tárolásának célja a portál működésének biztosítása. Az adatkezelés jogalapja a 2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről.
A legtöbb internetes böngészőprogram alapértelmezetten automatikusan elfogadja a sütiket. A böngésző beállításaiban megadható, hogy ne fogadja el automatikusan a sütiket és minden alkalommal kérdezzen rá, hogy a felhasználó szeretné engedélyezni a sütiket vagy sem.
Ha a felhasználó korábban elfogadta a sütik használatát, ám később szeretné visszavonni ezt az engedélyt és törölni a sütiket, azt a böngésző programja beállításaiban teheti meg.
Leírás a beállítás, törlés módjáról: Google Chrome böngésző, Mozilla Firefox böngésző, Microsoft Edge böngésző, Apple Safari böngésző.

Panasz

A látogató jogosult az Adatkezelő adatkezelésével szemben a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál panaszt tenni a következő linken található elérhetőségeken: http://naih.hu/uegyfelszolgalat,--kapcsolat.html.

Tisztelettel:
Prostep Kft.